Kocsis Dániel

BEOSZTOTT lelkész
Kocsis Dániel
Születés helye, ideje: Makó, 1987. augusztus 6.
Diakónussá szentelés helye, ideje: Máriapócs, 2015. november 8.
Pappá szentelés helye, ideje: Debrecen, 2016. augusztus 28.
Egyházmegye: Nyíregyházi Egyházmegye
Felesége: dr. Kruppa Teodóra
Szolgálat:
2015-2017 Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatal irodatitkár
2016-2017 Debrecen kisegítő lelkész
2017- Nyíregyházi Egyházmegyei Pasztorációs Iroda ifjúságpasztorációs referens
2017-2019 Nyíregyháza segédlelkész
2019- Nyíregyházi Egyetemi Lelkészség egyetemi lelkész
2022- Nyíregyháza beosztott lelkész
Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Kocsis Dániel atya vagyok. Kilenc gyermekes papcsaládban nőttem fel és jutottam el a papságig, amely élethelyzet, vagyis szüleim példája, a sok testvérrel való közösség és a nagycsalád összetartó szeretete nagyon nagy hatással volt hivatásom felismerésében és ahhoz való hűségemben.

Makón születtem, de a papcsaládok életében olyan sokszor előforduló költözések miatt hét különböző településen laktunk amíg én a szülői háznál voltam. Iskoláimat mégsem kellett sűrűn váltogatni. Az általános iskolát a debreceni Svetitsben végeztem, majd az esztergomi ferences atyákra bíztak bennünket szüleink, ahol hat gyönyörű év eltöltése és az érettségi megszerzése után jelentkeztem kispapnak.

A váci előkészítő év alatt nagyon sok barátság született görögkatolikus és római katolikus növendékek között és talán pont ezért vállt felejthetetlenné kispapi éveink első fejezete. A filozófia tudományával két évig tartó ismerkedésem után Rómába kerültem a Pápai Német – Magyar Kollégiumba és a Gergely egyetemre beiratkozva végeztem el a papsághoz szükséges tanulmányokat. A három éves képzés után egy évet itthon töltöttem: fél évig a budapesti kórházlelkészségnél voltam önkéntes, majd a boldog emlékű Telenkó Miklós atya életében próbáltam meg segítségként jelen lenni. A gyakorlati év után két évre visszatértem az örök városba, ahol az Alfonsiana akadémián mélyedtem el az erkölcsteológia gyönyörű világában.

2015-ös hazatérésem után feleségül vettem (a nyíregyházi hívek számára biztosan ismeős) menyasszonyomat Kruppa Teodórát, majd a következő nyáron megszületett kislányunk Teodóra. Eközben a Hajdúdorogi Főegyházmegye szolgálatában, az érseki hivatalban láttam el a rám bízott feladatokat.

Nagy öröm volt családom számára, amikor megkaptam kinevezésemet Nyíregyházára, hiszen feleségem itt felnövő gyermek és fiatalként tért haza, én pedig papi életem felé vezető első lépéseimet tettem meg az itteni közösségben. Szeretettel és nagy tisztelettel próbálom meg tehetségemhez és erőmhöz mérten a legjobban ellátni az itt rám váró feladatokat.