Simeon és Anna Nyugdíjas Egyesület

Simeon és AnnaAz egyesületet 84 fővel alakult, 1994. év szeptemberében, cégbíróság által bejegyzett civil szervezet, és az alapító okiratban foglaltak alapján működik.  Minden évben megünnepeljük az egyesület megalakulás évfordulóját. A huszadik évfordulón az alapító tagok emléklapot kaptak.

Az eltelt évek alatt sok és nagyon tartalmas előadást hallhattunk egyházi és világi témákból.

Lakatos László atya már több éve tagja a klubnak és minden hónap első csütörtöki foglalkozásán nagyon szép és tanulságos előadást hallhatunk tőle.

A teljesség igénye nélkül néhány emlékezetes előadást érdemes megemlíteni: egészséges táplálkozás idős korban, halláskárosodás és szembetegségek veszélyei, rendőrség dolgozóitól megtudhattuk hogyan kell vigyázni értékeinkre, mire vigyázzunk hogy ne legyünk bűncselekmény áldozata.

Minden évben legalább két alkalommal közös kirándulást szerveztünk, megcsodálhattuk megyénk nevezetességeit: Nyírbátor, Bátorliget, Kállósemjén, Tarpa, Vaja, mindet felsorolni nem is lehet.   A polgármester Úr meghívására ellátogattunk a  Országházba, ahol munka közben láthattuk a képviselőket. Gyönyörködhettünk a gödöllői kastély szépségében.  Nagy élményt jelentett az ópusztaszeri  Feszty-körkép megtekintése, Szeged, Sajópálfala, Sátoraljaújhely, Sárospatak nevezetességei.

Minden hónap utolsó csütörtöki napján köszöntjük a név és születésnapjukat ünneplőket. Tagja vagyunk a Nyíregyháza és térsége Nyugdíjas Szövetségnek és a Megyei Nyugdíjas Szövetségnek. Részt veszünk a szövetségek rendezvényein. A városi szövetség által szervezett ünnepségen a 80, 85 90 éveseket köszöntjük, valamint a megyei szövetséggel közösen köszöntjük azokat a házaspárokat akik 50,55, 60 éves házassági évfordulójukat ünneplik. Tagjaink a Móricz Zsigmond Színház bemutató előtti főpróbáját kedvezményes jeggyel  tekinthetik meg.

Természetesen a huszonhárom év teljes programját a legnagyobb igyekezet ellenére sem  lehet néhány sorban összefoglalni. Nagyon remélem, hogy a fenti  sorokat olvasva néhányan  kedvet kapnak  hogy ellátogassanak először, akár vendégként is a foglalkozásra  hogy el tudják dönteni, érdemes jelentkezni tagnak az egyesületbe. A templomban sokakkal találkozunk és köszönésen vagy fej biccentésen kívül nem igazán ismerjük egymást, de az egyesületben van lehetőség közelebbi kapcsolat kialakítására, a szabadidő hasznos eltöltésére.

Szeretettel várjuk a  fiatal nyugdíjasokat körünkben, az egyesület programja a templom hirdető tábláján megtekinthető. Kedves nyugdíjas házaspárok, nők és férfiak szeretettel várunk lépjenek be tagjaink sorába.

 

Puskásné Majoros Ilona
elnök