Kocsis Fülöp megyéspüspök pappá szentelte Boksay Péter diakónust, akit a szentelés követően a nyíregyházi társ-székesegyház segédlelkészévé nevezett ki.

Boksay Péter bemutatkozása

Boksay Péter diakónus vagyok. 1978.08.04-én születtem Budapesten. Kisgyermekkoromban Szobon éltünk, majd Gödöllőre költöztünk. Itt érettségiztem a Gödöllői Református Líceumban. 2001-ben az ELTE-TÓFK karon tanítói diplomát szereztem, majd a Görögkatolikus Papnevelő Intézetben folytattam tanulmányaimat.

A váci propedeutikus évet követően Nyíregyházán tanultam 2002–2008 között. Hatodéves kispapként Kazincbarcikán és Nyírkarászban voltam gyakorlaton. A szemináriumi évek után tanulmányvégzett papnövendékként három helyen szolgáltam. Első szolgálati helyem Dámócon a Feltámadásról elnevezett monostorban volt. Egy év után az Újfehértói Görögkatolikus Egyházközségbe kaptam kinevezést, majd újabb egy év elteltével a Máriapócsi Lelkigyakorlatos és Zarándokházba disponált Fülöp püspök úr. 2009-2012 között a Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Kántor szakán tanultam és szereztem diplomát. Itt ismertem meg Bernadettet, akivel 2012. július 29-én házasságot kötöttem.

2012. augusztus 19-én a Máriapócson az Istenszülő elszenderedése és mennybevitele ünnepi búcsún Kocsis Fülöp püspök úr diakónussá szentelt. Ugyanezen dátummal kinevezett a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházközség diakónusává.

Jelmondatom: „Uram, Te mindent tudsz, Te tudod, hogy szeretlek” (Jan.21, 17/b)