Egyházközségünk életében már-már hagyománynak számít, hogy kiválasztva egy őszi, még nem túl hideg szombati napot, a „drótszamarainkat” elővéve, újabb zarándoklatra keljünk Máriapócs felé. Idén október 7-én indultunk útnak 15 bátor és jókedvű kerekezővel, hogy együtt teljesítsük az előttünk álló kilométereket. Indulásunk helyszíne a Nyíregyháza-belvárosi görögkatolikus templom udvara volt, ahol rövid gyülekező után felpattantunk a járgányainkra és Molnár Zoltán parókus atya vezetésével megkezdtük utunkat célunk felé.  Az időjárás nekünk kedvezett, hiszen az eső megkímélt minket, némi napsütésben és gyenge szélben volt részünk a nap folyamán.

Az első pihenőnket Nagykállóban a római katolikus templomnál tartottuk. Itt Ruszki Gábor plébános atya fogadott minket nagy vendégszeretettel. Gábor atya bemutatta a templomot, amelyről sok érdekességet megtudhattunk, majd megtekintettük a templomkertben, a hívek által közösen felépített Lourdes-i barlangot. Köszönjük a vendéglátást ezúton is.

Ezek után tovább indultunk a következő település, Kállósemjén irányába. A görögkatolikus templom előtt ismét megálltunk egy rövidebb pihenőre, ahol mindenki ételt, italt vett magához, hogy a hátralévő kilométereket gördülékenyebben megtegye.

Kállósemjén után utunkat Pócspetri irányába folytattuk. Innen szinte már csak „egy keréknyom” választott el minket úti célunktól. Így a kormányt sem kellett tekerni, csak a pedált hajtani, hogy beguruljunk Máriapócsra. Hála Istennek nemsokára megérkeztünk a máriapócsi kegytemplomhoz, épen, egészségesen, mosolygósan.

A zarándokházban már finom ebéddel vártak minket, amit közösen, jóízűen elfogyasztottunk. Hála és köszönet a vendéglátóinknak érte.

A kegytemplomban Kocsis Dániel káplán atya vezetésével Paraklisz imádsággal köszöntöttük az Istenszülőt, és hálát adtunk a közösen megélt nap örömeiért.

A nap végén a többség autóba ült, a kerékpárokat külön teherautó szállította vissza Nyíregyházára. Néhányan viszont vállalkoztak arra, hogy a hazáig vezető utat is kerékpárral tegyék meg.

Hálás szívvel és számos élménnyel gazdagodva tértünk haza otthonainkba, az együtt töltött nap után. Reméljük, hogy a következő alkalommal még több jelentkezővel indulhatunk el, közös, kerékpáros zarándokutunkra.