Hirdetés 2018.04.29.

Szeretettel hirdetjük a Kedves Testvéreknek a következőket:

  1. Jövő héten, május 4-én, pénteken este öt órakor fog kezdődni a Szent Liturgia, ez lesz a Szent Miklós iskola ballagási ünnepsége is egyben.
  2. Hétfőn, április 30-án és kedden május 1-jén az egyházközségi iroda zárva lesz. Akinek sürgős ügye akadna, kérjük telefonon keresse egyházközségünk papjait.
  3. Május hónapban minden hétköznap az esti Szent Liturgia után Parakliszt végzünk az Istenszülő Szűz Mária tiszteletére.
  4. Május 12-én, Máriapócson megrendezésre kerül a gyermekbúcsú, amelyre az egyházközségből is szeretnénk a gyerekekkel elzarándokolni. Az autóbuszos zarándoklatra a sekrestyében, vagy az egyházközségi irodában lehet jelentkezni, az útiköltség jelképes 500 Ft fejenként.
  5. Szeretettel adjuk tudtul a kedves testvéreknek, hogy Szocska Ábel kormányzó atya püspökszentelése áldozócsütörtökön, május 10-én lesz de. a fél 11-kor kezdődő Szent Liturgiában. A nagyszámú vendégsereg miatt a templomba csak belépő kártyával lehet majd belépni, a templom, illetve a mellette lévő gimnázium udvarán viszont élőben kivetítőn keresztül mindenki részt tud venni a Szent Liturgián, szentáldozásra is lehetőség lesz. Szeretettel hívjuk erre a jeles napra a kedves testvéreket és egyben kérjük a megértésüket, hiszen a templomunkat most az egész egyházmegye számára kell átadunk, hogy minden egyházközség és intézmény képviselője útján részese lehessen ennek a nagy eseménynek!
  6. A rózsafűzért imádkozók tavaszi, máriapócsi lelkigyakorlata május 7-én, hétfőn kezdődik 15-órától, és május 9-én, ebéddel ér véget. Szeretettel ajánljuk ezt a lelkigyakorlatot a kedves testvérek figyelmébe! Jelentkezni a Máriapócsi Zarándokház elérhetőségein lehet.
  7. Főtisztelendő Kocsis Fülöp metropolita atya a szíriai keresztények megsegítésére május 12-én, szombaton egy jótékonysági hangversenyt szervez a debreceni, Attila téri görögkatolikus főszékesegyházban este 18.30-as kezdéssel, igen neves művészek előadásaival. Az adományozó jegyár 10.000. Ft, míg a támogató jegyár 5.000. Ft-ba kerül, a jegyek a sekrestyében, illetve az egyházközségi irodában megvásárolhatóak. További részletek a faliújságon olvashatóak.
  8. A Szent Simeon és Anna nyugdíjas egyesület június 7-re, Tarpa- Tákos – Csaroda – Lónya úticéllal kirándulást szervez. A részvételi díj 5.000. Ft, ami tartalmazza a busz útiköltségét, a belépők, valamint az ebéd árát is. Jelentkezni a sekrestyében, vagy az egyházközségi irodában a részvételi díj befizetésével, név és telefonszám megadásával lehetséges. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.