Mint ahogyan arról már mindannyian örömmel értesültünk, szentatyánk, Ferenc pápa 2018. április 7-én Szocska A. Ábel OSBM atyát nevezte ki egyházmegyénk püspökévé, szentelésének időpontjául pedig május 10-ét, áldozócsütörtököt, helyszínéül pedig a Nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Székesegyházat jelölte ki.

Külön öröm ez egyházközségünk számára, de egyben feladat is, hiszen közösségünk otthonában szentelik püspökké Ábel atyát.

Mindamellett, hogy előre is megköszönjük a Kedves Testvérek türelmét és megértését (hiszen a templomunkat most az egész egyházmegye számára „kell” átadunk, hogy minden egyházközség és intézmény képviselője útján részese lehessen ennek a nagy eseménynek), ezúton is szeretnénk megosztani a fontos tudnivalókat az ünnepnappal kapcsolatban:

A Szent Liturgia 10:30-kor kezdődik. Előtte a papság és a püspökök testülete az egyházmegyei hivatal udvaráról ünnepélyesen átvonul a templomba. A nagyszámú vendégsereg (több, mint 180 pap, majd’ 50 püspök és számos világi méltóság és a tisztelendő asszonyok) miatt a templomba csak belépő kártyával lehet majd belépni.

Ezen a napon két másik Liturgiát végzünk 6:30-kor és 17:30-kor. Az Utrenyét a reggeli Liturgia után, a Vecsernyét pedig az esti után természetesen elvégezzük.

A templomudvaron és a mellette lévő gimnázium udvarán viszont élőben, kivetítőn keresztül mindenki részt tud venni a Szent Liturgián, illetve szentáldozásra is lehetőség lesz. Természetesen gondolunk az időjárás kiszámíthatatlanságára is (tűző nap, vagy eső), éppen ezért – ahogyan a Szent Miklós udvaron már megszokhattuk – egy hatalmas sátrat állítunk fel a gimnázium udvarán, amely hűsítő árnyékot, vagy eső elleni védelmet biztosít minden Kedves Testvérünk számára. Az udvaron elhelyezünk palackozott vizet. A Gimnázium épületében a mosdók folyamatosan rendelkezésre állnak.

Egy mentőautó orvossal szintén jelen lesz az esemény alatt.

Szeretettel hívjuk erre a jeles napra a kedves testvéreket és kérjük, hogy a fennakadások elkerülése miatt mindenki időben érkezzen meg!

Imádkozzunk Ábel püspökünkért: egészségéért, püspöki szolgálatáért hogy bölcsen, szeretettel és Isten akaratát mindenkor felismerve irányítsa egyházmegyéjét!