1. Jövő héten, csütörtökön, augusztus 29-én Keresztelő Szent János fejvételének ünnepét tartjuk, a hétköznapi ünnepi rend szerint végezzük a szertartások: 6:30-Liturgia; 8:45-Utrenye; 10:00-Liturgia; 17:30-Liturgia majd vecsernye. Ez az ünnep egyben szigorú böjti nap is.

2. A Nyíregyházi Egyházmegye 2019. augusztus 31-én első alkalommal szervezi meg a Pedagógusok tanévkezdő zarándoklatát, amellyel a kezdődő tanévhez kíván lelki feltöltődést nyújtani. Szeretettel várjuk a pedagógusokat: tanítókat, tanárokat, óvónőket, hitoktatókat, dajkákat, csecsemőgondozókat és mindazokat, akik gyermekekkel foglalkoznak! A zarándoklat teljes tartama alatt a jelenlévő atyákkal lelki beszélgetésre és szentgyónásra van lehetőség. A zarándoklat reggel 6. órakor indul az orosi görögkatolikus templomból és Máriapócsra tart, útközben elmélkedésekkel, és több csatlakozási lehetőséggel. További információkat faliújságon olvashatunk. A részvétel ingyenes, viszont jelentkezés szükséges szintén a faliújságon található elérhetőségeken.

3. Közeledik a szeptember és vele az új tanév is, szeptember 1-én, jövő vasárnap, a fél 9-es és a 10-es Szent Liturgia végén szeretnénk megáldani az iskolás gyermekeket, ezzel is kérve, hogy a Jóisten áldása kísérje őket az új tanévben is! Kérjük a kedves szülőket és nagyszülőket, hogy igyekezzenek erre az alkalomra elhozni a gyerekeket és unokákat!

4. Szeretettel ajánljuk a kedves testvérek figyelmébe az egyházi újságokat, amelyek az újságos asztalról megvásárolhatók.