1. Október 25-27-ig Görkapocs fesztivált szervez a 3 görögkatolikus egyházmegye Debrecenben, a Főnix csarnokban. Jelentkezni egyénileg, vagy egyházközségekből csoportosan is lehet. Szeretnénk egyházközségünkből 26-án, szombaton közösen részt venni ezen az eseményen, így, aki szeretne jelentkezni, kérjük, hogy a sekrestyében, vagy az irodában tegye meg október 10-ig. Ha elegendő jelentkező lesz, autóbuszt indítunk. Programízelítő a faliújságon érhető el.

2. Várjuk a 4. osztályos, vagy annál idősebb, vagy akár kereszteletlen gyermekek jelentkezését az elsőáldozásra felkészítő parókiális hittanra. Szeretnénk ezt a felkészítő hitoktatást szeptemberben elkezdeni, ezért mihamarabb várjuk a jelentkezéseket is. A jelentkezéshez űrlapot a sekrestyében, vagy az egyházközségi irodában kérhetünk.

3. Bátorítjuk a jelentkezésre azokat a felnőtteket is, akik még nem részesültek a keresztség vagy az eucharisztia szentségében, de szeretnék hitünket mélyebben megismerni és a szentségek felvételére felkészülni, számukra is szeretnénk felkészítő foglalkozásokat tartani! Jelentkezni a parókus atyánál lehetséges. (0630/678-24-11)

4. A Görög Menta Házban szeptember közepétől szeretnénk egy négy alkalmas, kis csoportlétszámú stressz-kezelő csoportot indítani Dr. Molnár Ákos mentálhigiénés szakember vezetésével. Bővebb tájékoztatást a faliújságon olvashatunk, jelentkezni Molnár Zoltán parókus atyánál, a Menta Ház vezetőjénél lehetséges. (0630/678-24-11)

5. Idén, esperesi kerületünk Máriapócsi gyalogos zarándoklata szeptember 28-án, szombaton lesz. Reggel 6.30-tól lesz a gyülekező az orosi görögkatolikus templomban, innen indulunk gyalogosan Máriapócsra a Szent Miklós Iskolával együtt, szeretettel várjuk a kedves testvéreket erre a zarándoklatra!

6. Jövő hét szombaton egyházközségünk kerékpáros tokaji túrát szervez. Indulás a templomudvarról 9 órakor. A kerékpárokat teherautó szállítja vissza, hogy még maradjon energia egy kora délutáni szalonnasütésre, melyre mindenkit sok szeretettel várunk délután 4 órai kezdettel.