1. Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy holnaptól új járványügyi korlátozások lépnek életbe, ezt követve főpásztorunk, Szocska Ábel megyéspüspök úr úgy rendelkezett, hogy május 4-től fokozatosan megnyílhatnak a templomi szertartásokra a templomok híveink előtt, természetesen a járványügyi szabályok gondos betartása mellett. Templomunk – az éppen zajló felújítási munkálatok miatt –  azonban csak mához egy hétre, május 10-én, vasárnap  nyit ki a kedves testvérek előtt, addig hétköznapokon továbbra is itt, a szeminárium kápolnájában végezzük a szertartásokat, amelybe online továbbra is bekapcsolódhatunk!

2. A szertartások rendje hétköznapokon nem változik: reggel 7. órától imaórát végzünk, majd Szent Liturgiát, este pedig fél hattól vecsernyét és rögtön utána parakliszt az Istenszülő Szűz Mária tiszteletére. Mához egy hétre, vasárnap, már a templomban fél kilenctől utrenyét imádkozunk, majd 10. órától Sz. Liturgiát végzünk, este fél hattól pedig szintén Szent Liturgiát és vecsernyét imádkozunk. Nagyon fontos, hogy a templomban az érvényben lévő biztonsági intézkedéseket megtartsuk, ezért szeretettel kérjük, hogy a 65 évnél idősebbek egyenlőre még maradjanak otthonukban, onnan kapcsolódjanak be a szertartásokba, a templomba érkezők számára pedig kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk, vagy kendő viselése, valamint a 1,5 méteres személyek közötti távolság megtartása. A maszkokat, kendőket csak az áldozás idejére szabad levenni, mindenkit külön kanállal fogunk áldoztatni, itt is ügyelni kell a sorban állás alkalmával a 1,5 méteres távolság megtartására. A templomot a szertartások után fertőtleníteni fogjuk, bízunk benne, hogy ezeknek a szabályoknak a betartásával elkerülhetőek a megbetegedések!

3. Ma hivatások vasárnapja van, köszönjük szépen Károly, végzős papnövendék prédikációját, valamint anyák napja is van, ez alkalomból szeretettel köszöntjük az édesanyákat és a nagymamákat!