1. Ma este kezdődik és jövő vasárnapig tart az Egyház egységéért végzett imahét. Mint az várható volt, az idén ezt sem tarthatjuk meg a sok évtizede megszokott formában, mert a járványhelyzet miatt nem jöhetünk össze egymás templomaiban. Az imahét alapvető célja mégsem sérül, mert ezen a héten is mindannyian imádkozni fogunk a Krisztus-hívők egységéért templomainkban, és otthonainkban, a saját megszokott kis közösségeinkben, vagy online bekapcsolódva saját közösségünk vagy akár egymás online elérhető mindennapi imádságába is, amire szeretettel biztatjuk a kedves testvéreket is. Itt a Szent Miklós Székesegyházba minden nap, az esti, 17.30-kor kezdődő Szent Liturgiákban imádkozunk a Krisztus-hívők egységéért, és a főcelebráns rövid homíliát fog mond a svájci GRANDCHAMP-i SZERZETES KÖZÖSSÉG által összeállított imahét napi témájáról. Ezen kívül a Nyíregyházi Televízió január 19-én, kedden, 18.30-tól, a NYÍREGYHÁZA MOST című műsorában interjúkat közöl a felekezetek vezetőivel az imahét aktualitásairól.

2. A nagyböjt közeledtével emlékeztetjük a testvéreket a közeledő halottak szombatjaira. Az első február 6-án lesz. Aki szeretné, hogy elhunytjairól megemlékezzünk ezeken a hramotás, szombat reggeli Szent liturgiákon, az a sekrestyében, vagy az egyházközségi irodában jegyeztesse be halottait.

3. Ajánljuk, hogy, aki teheti, az regisztráljon a Covid 19 elleni védőoltásra az országos honlapon, és amint lehetséges vegye föl azt, hogy minél hamarabb megfékezhessük a járványt, és visszatérhessen életünk az egészséges kerékvágásba.

4. Áldott vasárnapot kívánunk minden kedves testvérünknek!