1. Május utolsó hetének hétköznapjain is parakliszt végzünk az esti Szent Liturgiák után a szerda és csütörtök esti ünnepi vecsernyés napok kivételével.
  1. Május 26-án, áldozócsütörtökön Urunk mennybemenetele ünnepét tartjuk, a hétköznapra eső ünnepek rendje szerint. Reggel fél 7-től, 10 órától és este fél 6-tól végzünk Szent Liturgiát, az utrenye negyed 8-kor kezdődik. Fél 9-től az általános iskola, 11.15-től pedig az óvodások végeznek Szent Liturgiát, ezeken is részt vehet, aki máskor nem tudna eljönni.
  1. Május 28-án, szombaton lesz Egyházmegyénk búcsúja Máriapócson. Ábel püspök atya szeretettel hív mindnyájunkat erre a közös találkozásra, hálaadásra. Délelőtt 11 órakor kezdődik majd a Püspöki Szent Liturgia, Dr. Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek atya lesz a búcsú szónoka és fő vendége. A Szent Liturgia előtt 10 órától parakliszt végzünk, de már reggel 8 órától elindulnak a színes programok, ahol a családjaink kicsi és nagy tagjai is tartalmas élményeket szerezhetnek. Délután 16.30-tól a Csík zenekar koncertjével zárul majd a búcsú. Napközben az Egyházmegye utcája programban bemutatkoznak az Egyházmegyénk területén működő intézmények. A gyermekeknek játszóház és képzőművész műhelyek gondoskodnak érdeklődésüknek megfelelő változatos időtöltésről. Az utazást a kora reggeltől viszonylag késő estig eltartó programok miatt alapvetően egyénileg kellene megoldani, mert a közös buszos utazásra nem mutatkozott a héten komolyabb igény.
  1. Május 27-én, pénteken este imatalálkozót szerveznek ugyancsak a Kegyhelyen keresztény fiatalok számára. Szeretettel buzdítjuk egyházközségünk fiatal tagjait is a részvételre. Az Egyházmegye búcsúja előtt, 18.00 órától gyülekező és szálláshely elfoglalása. 18.45-től vacsora, 19.30 zarándoklat a Boldogságok útjának egy szakaszán, majd visszaérkezés után ima és elmélkedés a kegytemplomban, majd kötetlen beszélgetés. A szállás, a vacsora és a reggeli miatt, amelyeket az egyházmegye biztosít a résztvevőknek feltétlenül szükséges regisztrálni az alábbi címen: ifjusagiimaest@gmail.com
  1.  Áldott vasárnapot kívánunk minden kedves testvérünknek!