1.  Az elmúlt hétfőn elkezdődött a Szent Péter és Pál főapostolok ünnepét megelőző, június 29-éig tartó két hetes bűnbánati időszak, az apostolok böjtje. Használjuk fel ezt a rövidebb nyár eleji böjtöt is lelki életünknek a szeretet parancsa szerinti megújítására.
  1. Július 2-án szombaton fél 10-kor kezdődik a motorosok búcsúja Máriapócson. A legkisebb bölcsődés-óvodás lábbal hajtós motorosoktól kezdve a robogósokon át a nagy motorosokig színes programokkal várják a motorozás szerelmeseit a szervezők.
  1. Már lehet regisztrálni a 22 és 35 év közötti fiatalok zarándoklatára, amely július 20-án este 6-kor indul Tiszaújvárosból Hajdúdorogon és Nagykállón át Máriapócsra, valamint az idén 20 éves Ifjúsági Gyalogos Zarándoklatra is, amely augusztus 8. és 13. között lesz megtartva a Tokaj-Tiszavasvári-Hajdúdorog-Nyíregyháza-Levelek-Ófehértó-Máriapócs útvonalon. Mindkettőt jó szívvel ajánljuk kedves ifjú zarándok testvéreink figyelmébe.
  1. A jövő héten, pénteken, június 24-én Keresztelő Szent János születése ünnepét tartjuk a hétköznapra eső ünnepek rendje szerint. Reggel fél 7-kor, délelőtt 10 órakor és este 17.30-tól végzünk Szent Liturgiát, az utrenye a10-es liturgia előtt, 8.45-kor kezdődik.
  1. Csorba Gergő debreceni orgonaművész kontcertjére invitálnak bennünket evangélikus testvéreink ma este 18 órától a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomba. A belépés díjtalan. Aki szereti az orgonamuzsikát, az éljen e nem mindennapi lehetőséggel!
  1. Országos Görög-tűz tábort szervez a Metropólia Nagykállóban, június 26. és július 1. között felső tagozatos általános iskolások számára (de már végzett negyedikeseket is fogadnak). A gazdag programban sok sport és közösségi játék, vetélkedők mellett strandolás, máriapócsi zarándulás és egész napos debreceni kirándulás is szerepel. Részvételi díja 18.000 Forint.
  1. Áldott vasárnapot kívánunk kedves mindnyájuknak!