1. A hétfő esti Szent Liturgia után érkezik székesegyházunkba a betlehemi láng. Szeretettel hívunk mindenkit erre a különleges alkalomra, mely egyben lehetőség arra is, hogy otthonunkba is elvigyük a Betlehem vásárosából érkező lángot.
  2. Kedden reggel 6 órára Szent Liturgiára és közös reggelire invitálunk mindenkit.
  3. December 17-én, szombat délelőtt egy rendhagyó karácsonyi készületre, a három királyok útjára várunk mindenkit. Délelőtt 10 órakor találkozunk a nyírszőlősi úton, a vasúti átjárónál. A mintegy 4 km-es erdei úton a három király mellé szegődünk, hogy az ő tapasztalataikból tanulva mi is biztosabban érhessünk célba.  Az interaktív zarándoklat mintegy 2-2,5 órát fog igénybe venni. A jobb szervezés érdekében tisztelettel kérjük, hogy részvételi szándékot a nyiregybelvaros@gmail.com címen vagy egyházközségünk papjainál jelezzék.
  4. Jövő héten vasárnap délelőtt kedves vendégeink lesznek. A Szent Miklós Ápoló Gondozó Otthon és Szent Heléna Görögkatolikus Integrált Szolgáltató központ fejlesztő foglalkoztatásban résztvevő ellátottjai és dolgozói látogatnak meg minket, akik sok-sok általuk készített igényes szépségeket is hoznak, amiket a liturgiák végén meg lehet vásárolni. A közös imádság és a közös készület mindenkinek ajándék lesz.
  5. A hétköznap esti liturgiák alatt szeretettel várják az atyák azokat, akik szentgyónással és lelkibeszélgetéssel is szeretnének az ünnepre készülni.