1.Közösségünk és székesegyházunk életében mozgalmas év volt a 2023-as, amelyet látványosan mutat  felújított templomunk is. Köszönet a Testvérek türelméért, segítségéjért és imádságáért. Közösségünk élete bár nehezen számszerűsíthető érdemes néhány adatot megemlítenünk:

  • 59 keresztelőt, 61 bérmálást, 21 elsőáldozó Eucharisztiában való részesülését, 19 házasságkötést ünnepeltünk és 49 testvérünket búcsúztattuk temetésen a feltámadás reményében.
  • Egyházközségünk fenntartására 203 befizetés érkezett. Köszönet ezekért és az egyéb adományokért. Találkozzunk és bízzuk együtt életünket 2024-ben is Krisztusra.

2. Holnap, január 1-jén, hétfőn az Úr körülmetélésének ünnepnapja és Nagy Szent Bazil emléknapja lesz. A szertartásokat a hétköznapi ünnepi rend szerint végezzük: reggel 6:45, 9:00 és 17:30-kor Bazil Liturgiát végzünk, a reggeli Liturgia után Utrenyét az esti Liturgia után pedig Alkonyati Istentiszteletet végzünk.

3. Január 5-én, pénteken az Vízkereszt ünnepének előestéjén 6.45-kor a  Királyi imaórákat imádkozzuk; 17.30-kor a Nagy Alkonyati Istentiszteletet Nagy Szent Bazil Liturgiájával végezzük Ábel püspök atya vezetésével, lítiával és nagy vízszenteléssel.

4. Január 6-án, szombaton Vízkereszt ünnepén a hétköznapi ünnepi rend szerint végezzük a szertartásokat. A 9 órakor kezdődő Szent Liturgia végén vízszenteléssel.

5. Január 7-én, vasárnap a 11 órakor kezdődő Szent Liturgián Ábel püspök atya pappá szenteli Levcsenkó Dávid diakónus. Imádkozzunk a szentelendőért és családjáért.

6. A Vízkereszt ünnepét követően parókiánk papjai szívesen mennek házat szentelni. Időpontot egyeztetni a parókia lelkészeivel személyesen és telefonon is lehet.