Neked mi a fontos?

Isten, család, gyerekek, egészség legyen, meg szeretet. Ha közvélemény kutatást végeznék bizonyára ezek a szép szavak lennének az első sorban, a győztesek, melyekre a legtöbb ember szavazna. De valljuk be őszintén, ha az időbeosztásunkat, az életvitelünket néznénk meg, nem biztos, hogy hasonló eredményt érnénk el. Mintha egyfajta meghasonlottság lenne az elmélet és a gyakorlat között. A harmónia hiányzik. 

Pedig a teremtésben ez a harmónia benne volt. Ennek a felismerésére bátorít minket Krisztus. Bár egyszerűbb volt ott és akkor erre hivatkozni, mert manapság a természetet, természetes környezetében már nem találjuk meg szinte sehol.

Beleavatkozunk mindenhol. Mi majd jobban tudjuk. S csodálkozunk, hogy az elveszített harmónia miatt a természet is furcsán reagál. De mégis hiszem, hogy felfedezhető, megtapasztalható még az isteni mű egésze. Bár itt-ott retusálni kell már, mert a látogatók bizony sok helyen megrongálták. De a műalkotás még mindig zseniális.

S ahogyan a makrokozmosz, a világ egészére igaz a harmónia elvesztése, úgy az egyén életére is. 

Felesleges beszélnem. Érezzük, hogy valami hiányzik. Tegyünk ellene. De mit?

A legfontosabb: áldozz rá időt! Legyen tánc és legyen ének, Legyen ritmus, s legyen kézfogás és ölelés, legyen séta. Legyen vadvirág és valódi gyümölcs, Legyen jó bor a ráérős beszélgetésekhez. Legyen játék és legyen kacagás. Mert ezekben a harmóniákban ott van az Isten üzenete, ott van az Isten szeretete, ezek által kezén foghatóvá válik hitünk alapja. Ezek az apró csodák által gyógyul a szív, erősödik a lélek, élhető az élet!